ПЛОВДИВ

  ЛАЗАРОВ И АТАНАСОВ ООД

  0888761958,  0889420259

СМЯНА НА АВТОМОБИЛНИ ГАЗОВИ БУТИЛКИ

В нашият сервиз може да смените старата бутилка за втечнен нефтен газ със нова  и да се монтира евронивомер (евросонда), ако нямате такъв.Разполагаме с различни размери бутилки.

Експлоатационния срок на автомобилните бутулки за втечнен нефтен  газ е  10 ( десет ) години от датата на производство. След този срок те трябва да се заменят с нови.

ИЗДАВАМЕ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРЕАЦИЯ

Ние сме сервиз за монтаж на автомобилни газови  уредби. При монтаж на газова уредба или при смяна на бутилка издаваме протокол за монтаж, с който трябва да регистрирате новата бутилка. Тази регистрация се извършва в пунктовете за технически преглед на автомобили, които имат лиценз за това. Те издават удостоверение за първоначална регистрация  – така наречения “розов лист” . С това удостоверение, в рамките на 3 години   трябва да смените талона на колата за да се впише , че тя работи и на допълнително гориво.

Протокол за монтиране на АГУ

Този протокол се издава от сервиза монтирал автомобилната газова уредба или при смяна бутилката за втечнен нефтен газ. В него се описват монтираните елементи и се декларира, че те отговарят на европейските стандарти.

Регистрация на АГУ

След монтажа на АГУ или смяна на бутилката ,  трябва да направите първоначална регистрация на уредбата. Това става в контролно-техническите пунктове за автомобили, които имат лиценз за проверка на АГУ. Трябва да носите всички документи на автомобила заедно с протокола за монтаж.Ако сте с чуждестранни номера , трябва да регистрирате автомобила в КАТ и след това да направите регистрацията на АГУ ,независимо кога е поставена тя.

Смяна на талон

След регистрацията на АГУ, в рамките на 3 години, трябва да смените талона в КАТ за да се впише, че колата работи с бензин и втечнен нефтен газ. трябва да носите всички документи на колата и оригинала и копие на розовото удостоверение за пурвончална регострация на АГУ.

gazoviuredbi.bg

Информация за контакти

 

  Фирма  “ЛАЗАРОВ И АТАНАСОВ” ООД

  Адрес:     България,   Пловдив,

Ул. “Пазарджишко шосе” 7

  ( срещу новата сграда на Пловдивски университет)

email :

gazoviuredbi.bg@gmail.com

Мобилни:

    инж.Петър Лазаров   +359 888 76 19 58

    Атанас Атанасов        +359 889 42 02 59

GPS координати:

    latitude 42.157637428436054

    longitude 24.712335627053108